“Ik voel me hier serieus genomen”

Over ons

De organisatie

RiskCare GGZ is een samenwerkingsverband van professionals, die zich bezig houden met de behandeling van eetstoornissen, waaronder ernstige en morbide obesitas.

Het behandelprogramma bestaat uit de onderdelen gedrag, beweging en voeding en wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team, bestaande uit een psychiater, een GZ-psycholoog en/of Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, een internist, een fysiotherapeut en/of bewegingsdeskundige en een diëtiste, die steeds multidisciplinair met elkaar overleggen over de behandeling en begeleiding.

Het onderdeel gedrag vormt daarbij het aandachtsgebied van de medewerkers van AmaCura GGZ, welke organisatie nauw betrokken is bij het behandelprogramma voor ernstige en morbide obesitas. Een aantal medewerkers van AmaCura GGZ zijn vanuit hun specialisme op dit gebied ook aangesloten bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.

Wat we doen?

Wij helpen mensen met eetstoornissen (zoals ernstige en morbide obesitas) hun ideale gewicht te bereiken. Samen pakken we die overtollige kilo’s aan. En we zorgen ervoor dat die ook weg blijven.
Dus niet alleen snel scoren met een dieet, maar we zetten in op een blijvende verandering van je leefstijl en jouw gedrag. Dat is waar het bij ons om gaat: geen eenmalig succes. Je nieuw aangeleerde eet- en beweegpatronen moeten iets van jezelf worden. Een manier van leven waar jij je goed bij voelt, die bij je past. Want dan hou je het vol. En jojo-en? Ik dacht het niet! Vanaf nu niet meer!

Eetstoornissen ontstaan niet alleen door te veel of verkeerd eten, er zijn altijd meerdere redenen of ingesleten patronen.
Een wezenlijk onderdeel van dit behandelprogramma vormt dan ook dat er een gedragsverandering tot stand gebracht moet worden en wel zodanig, dat de kans op terugval zo klein mogelijk zal zijn.

Daarom gaan we aan de slag met een compleet behandelteam: een psychiater, een GZ- psycholoog, een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, een fysiotherapeut en/of bewegingsdeskundige alsmede een voedingsdeskundige , die waar nodig ondersteund worden door een internist.
Professionals die weten waar ze het over hebben. En die vooral weten waar jij het over hebt. Samen komen we tot een behandelplan dat bij jouw leven past en waarmee je jouw doel bereikt.

Jouw Doel

Bij RiskCare draait het om jou en jouw doel. Omdat overgewicht of obesitas altijd een gevolg is van tal van aspecten, pakken we het probleem integraal aan. Alleen zo kun je slagen, dat is onze overtuiging.
Omdat je gewichtsverlies en gezondheidswinst pas waarde hebben als ze blijvend zijn, geven we de mogelijkheid tot permanente begeleiding. Bij RiskCare of in je eigen omgeving, net wat bij jou past.

Samenstelling team

Het behandelteam bestaat uit een psychiater, een GZ- psycholoog, een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, een fysiotherapeut en/of bewegingsdeskundige alsmede een voedingsdeskundige, die waar nodig ondersteund worden door een internist. Periodiek vindt er een Multi Disciplinair Overleg (MDO) plaats, waar het behandelplan en het verloop van uw behandeling wordt geëvalueerd en eventueel wordt aangepast aan de concrete situatie.

Contact

Heb je vragen over ons programma of onze manier van werken? Stel ze! Of wil je je meteen inschrijven? Dat kan ook, mits er beschikt wordt over een verwijsbrief van uw huisarts (of bedrijfarts).
U bent welkom en wij gaan de uitdaging graag samen aan!
T: 046 423 12 50
E: info@riskcareggz.nl

Behandellocatie Brunssum
Dorpstraat 119 (FysioStofberg)
T: 046 – 423 12 50

Behandellocatie Sittard-Geleen
Geleenbeeklaan 90
T: 046 – 423 12 50

 

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Privacyreglement RiskCare 2018