“Ik ben nog niet afgevallen, maar ik heb wel al een maat kleiner in mijn kleding maat, mijn “oude” broek zit nu heel los”

Over ons

De organisatie

RiskCare GGZ is een samenwerkingsverband van professionals, die zich bezig houden met de behandeling van ernstige en morbide obesitas.

Het behandelprogramma bestaat uit de onderdelen gedrag, beweging en voeding en wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team, bestaande uit een psychiater, een GZ-psycholoog, een psycholoog/orthopedagoog, een fysiotherapeut en/of bewegingsdeskundige en een diëtiste, die steeds multidisciplinair met elkaar overleggen over de behandeling en begeleiding. Ook wordt daar waar nodig de samenwerking gezocht met de kinderarts voor de somatische screening en afstemming. Wij zijn ervan overtuigd dat de kans van slagen groter is, wanneer je oog hebt voor de verschillende aspecten die met overgewicht te maken hebben. Het is niet alleen je voeding of een gebrek aan beweging.

Het onderdeel gedrag vormt daarbij het aandachtsgebied van de medewerkers van AmaCura GGZ, deze organisatie is nauw betrokken is bij het behandelprogramma voor ernstige en morbide obesitas. Een aantal medewerkers van AmaCura GGZ zijn vanuit hun specialisme op dit gebied ook aangesloten bij de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.

Instroom in bestaande groepen is mogelijk afhankelijk van de wachtlijst.

Zit je niet lekker in je vel? Vanwege je gewicht?

Wil je hier graag iets aan doen?
Heb je vragen over ons programma of onze manier van werken? Stel ze! Je bent welkom.

Behandellocatie Sittard-Geleen
Geleenbeeklaan 80/90
tel: 046 – 423 12 50
E: info@riskcareggz.nl

 

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)